Dojazd
GPS
E: 21° 14’ 49”
Godziny otwarcia
- od 9:00 do 21:00
Ski Park Magura
W malowniczym Beskidzie Niskim niedaleko polsko-słowackiej granicy powstał Ski Park Magura. Usytuowany on został w małej miejscowości Małastów.
Ośrodek oferuje jedną z najdłuższych tras w południowo-wschodniej Polsce zaraz po Jaworzynie Krynickiej. Nartostrada ma 3000 metrów, lecz nie jest ona przygotowywana przez ratraki, przez go jazda na niej dozwolona jest tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność. Jej poziom trudności określany jest, jako średnio trudny. Druga trasa ma 1400 metrów długości i należy do trudnych tras. Najlepiej na niej będą się czuli doświadczeni narciarze.Tylko ona jest sztucznie naśnieżana i przygotowywana przez ratraki. Natomiast sztuczne oświetlenie umożliwia jazdę po niej w godzinach wieczornych.
W Ski Parku Magura znajduje się czteroosobowa kolej krzesełkowa, która zastąpiła wyciąg orczykowy. Ma ona 1071 metrów długości a jej przepustowość wynosi 2200 osób na godzinę.
Dla osób nieposiadających własnego sprzętu dostępna jest wypożyczalnia nart i snowboardu. W budynku dolej stacji znajduje się punkt gastronomiczny, w którym można odpocząć, posilić się i ogrzać. Na szczycie Magury znajduje się Schronisko PTTK im. Stanisława Gabryela.
Zdjęcia z ośrodka - Ski Park Magura
Najwyżej oceniane
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Najczęściej oglądane
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ostatnio zmodyfikowane
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ski Park...
Ocena za dzień:
twoja ocena:
ilość głosów: 16
4.1